Jääkaapissa oli mustikoita ja vadelmia ja niistä piti tehdä jotain ennen kuin menivät huonoksi. Tein sitten piirakan, kun kermaviilipurkkikin odotti käyttöä tyhjän panttina.

Kuningatarpiirakka%2018.8.-17.jpg

Sitten resepti tälle piirakalle.

 

Kuningatarpiirakka

Pohja:

3 dl            vehnäjauhoja

100 g        leivontamargariinia

1/2 dl        sokeria

1                muna

Täyte:

3 dl            mustikoita

2 dl             vadelmia

2 dl             kermaviiliä

1 dl             sokeria

1 tl               vaniljasokeria

2                  munaa

Nypi jauhot ja sokeri huoneenlämpöiseen margariiniin. Sekoita joukkoon kananmuna. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele päälle mustikat ja vadelmat, itse käytin tuoreita marjoja.

Yhdistä kermaviiliin sokerit ja munat ja kaada seos marjojen päälle. Paista 175 °C n. 40 min. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista.